torsdag 3 mars 2011

Stafettuppsnack

Knappt hade glädjen över beskedet att Maria Rydqvist var frisk nog för att kunna köra dagens stafett hunnit lägga sig, förrän beskedet kom att hon insjuknat igen. Illa och tråkigt. Ett svenskt damstafettlag med gårdagens guldmedaljörer Kalla och Ingemarsdotter, Anna Haag och Maria Rydqvist (bästa svenska efter Kalla på dubbeljakten med en sjätteplats) hade varit med och slagits om segern. I det laget hade Anna Haag varit det mest osäkra kortet, och sämre osäkra kort kan man ha. Det hade varit ett fräscht lag, ett lag för framtiden! Nu går istället Britta Norgren in för Maria Rydqvist, något som känns som en tillbakagång mot ett sånt stafettlag som kanske kan vara nära, men ändå inte riktigt räcker till. Det känns riktigt tråkigt...
Men Kalla och Ingemarsdotter är trots allt fortfarande i strålande form. Och Haag har fått sina två lopp att komma in i detta mästerskapet, det är under dessa två sista tävlingar hon ska kliva fram! Så kanske att Sverige kan ha något att säga till om ändå, om Britta inte tappar alltför mycket på sin tredjesträcka... Norge lär nu ingen rubba i alla fall.

På tal om Norge (svårt att undvika). Idag kommer också för norrmännen alarmerande besked om att Northugs start i herrarnas stafett imorgon är i fara. Efter silverinsatsen i teamsprinten igår ska Northug känt sig irriterad i halsen, han gick direkt från medaljutdelningen utan att möta pressen, och han avstod också från en på förhand utlyst presskonferens idag på förmiddagen. Ett norskt herrstafettlag utan Northug... Oj oj...

Ny sport! Idag inleds skidskytte-VM! Sverige ska ha fler medaljchanser än någonsin tidigare, enligt förståsigpåarna. Våra fyra stjärnor i toppen, Helena Ekholm, ACO, Ferry och Carl-Johan Bergman har skrapat ihop totalt 11 pallplatser under vinterns världscuplopp. Och i de två damstafetter som körts har Sverige slutat etta och tvåa.
Mästerskapet inleds för ovanlighetens skull med nymodigheten mixedstafett, en svensk paradgren. Ferry sa det dock själv igår, att många av de bästa nationerna inte har satsat så hårt på denna stafett, vilket har gett Sverige, som alltid ställt upp med bästa tillgängliga lag, en betydligt större chans. I och med att detta är öppningsdistansen på mästerskapet, satsar nu istället samtliga nationer stenhårt och kommer att starta med sina bästa lag, för att få igång sina bästa åkare direkt. Det blir tufft som tusan, det. Vilka lag nationer som Norge, Tyskland och Frankrike kommer att kunna ha!

Dubbla stafetter idag alltså! Medaljskörden summeras senare!

Inga kommentarer: