onsdag 2 mars 2011

Så där ja!!

Jag tar tillbaka allt och hävdar den direkta motsatsen!!!

"Men vad talar egentligen för att Ida Ingemarsdotter ska kunna stå för en insats som slutar med medalj? Inte speciellt mycket..."
Så skrev jag igår, nedtryckt i skorna av alla dessa svenska vallamissar och undermåliga placeringar. Men när vi idag summerar sprintstafetterna så är Ida Ingemarsdotter den stora svenska hjältinnan!! Det var hon som på den näst sista sträckan, i Hellner-backen, gick upp och utmanade Saarinen, som på förhand hade förväntats köra stenhårt för att bädda Krista Lähteenmäki. Men istället gick Ida upp i täten och höll tempot uppe, bevisligen i en kanonform! Vid den sista växlingen exploderade sedan en toksugen Charlotte Kalla och fick direkt några meter, som sedan blev fler i Hellner-backen, när hon tryckte på för allt vad hon hade. Damernas final blev aldrig spännande. Kalla var helt överlägsen och defilerade i mål! Äntligen ett guld till!!
Och prispallen blev åter en nordisk fest, med Finland som tvåa och Norge som trea. Men guldet, det blev Sveriges!!

Och vilken makalös glädje för det svenska vallateamet och ansvarig Larry Poromaa! Så skönt att de fick lyckas direkt igen! Hade svenskarna bland de sämsta skidorna i hela fältet igår, hade de banne mig bäst av alla idag!

Stafett! Stafett! Stafett!

Tyvärr räckte inte riktigt herrarna Jönsson och Modin till. Eller ja, det var väl Modin som inte räckte till. Jesper tog slut på sin sista sträcka, efter att ha hängt med riktigt bra under sina två första. Men när Jahoujärvi satte fart så räckte inte Jesper Modin till. Trots en exploderande start på Jönssons sista sträcka så blev det inte bättre än en sjundeplats.

Men skit i det! Sverige kan vinna igen! Skidorna är tipptopp! Imorgon väntar damernas långa stafett! Kan bli hur kul som helst! Kalla är uppenbarligen i ruggig form, det går ju inte att tro annat. Ida Ingemarsdotter likaså. Kul kul kul!

Och alltså. En dag med två stafetter, och inget norskt guld! Herrarna var nära, men Hattestad fick se sig omspurtad av Canadas Devon Kershaw precis innan mållinjen. Snopet för Norge, och väldigt märkligt att inte Northug fick köra andrasträcka... Ett silver och ett brons blev det för Norge, och det betraktas väl hos värdnationen som ett litet misslyckande. Jag tänker bara hur vi reagerat här i Sverige över ett silver och ett brons...

Och finnarna fortsätter att plocka medaljer. Damerna tog alltså ett silver. De nordiska medaljerna rasslar in!

MEDALJKAMPEN:

Norge
5 3 3

Sverige
2 1 4

Finland
1 1 1

Norge
Aksel Lund Svindal - guld, superkombination
Marit Björgen - guld, sprint
Marit Björgen - guld, dubbeljakt
Marit Björgen - guld, 10 km klassiskt
Petter Northug - guld, dubbeljakt
Petter Northug - silver, sprint
Eldar Rönning - silver, 15 km klassiskt
Petter Northug & Ola Vigen Hattestad - silver, teamsprint
Therese Johaug - brons, dubbeljakt
Martin Johnsrud Sundby - brons, 15 km klassiskt
Maiken Caspersen Falla & Astrid Jacobsen - brons, teamsprint

Sverige
Marcus Hellner - guld, sprint
Ida Ingemarsdotter & Charlotte Kalla - guld, teamsprint
Jens Byggmark - silver, slalom
Anja Pärson - brons, superkombination
Anja Pärson, Maria PH, Hans Olsson, Matts Olsson - brons, lagtävlingen
Maria PH - brons, slalom
Emil Jönsson - brons, sprint

Finland
Matti Heikkinen - guld, 15 km klassiskt
Aino-Kaisa Saarinen & Krista Lähteenmäki - silver, teamsprint
Aino-Kaisa Saarinen - brons, 10 km klassiskt


Inga kommentarer: